חג שבועות בחברות

חג שבועות לעובדים – מתנובת הארץ לתפוקת העבודה

בראש השנה אנו מסבים לשולחן החג ומארחים את המשפחה והחברים באכילת תפוח בדבש, גרעיני הרימון המסמלים פוריות וראש דג בברכת "שנהיה לראש ולא לזנב". גם חג הפסח מפורסם בארוחת הסדר המסורתית והמשמחת. אך נדמה כי על כל אלו גוברת שמחתו של חג השבועות. חג אביבי ומיוחד זה משרה אווירה מרנינה ומשמחת. ארגונים רבים משכילים לרתום את אווירת החג לפעילויות ייחודיות במקום העבודה וכך לנצל את מסר החג – לבלוב, פריחה, שגשוג ואהבת הארץ. מרבית הארגונים כיום מודעים לפעילויות לרווחת העובדים ועיקר הדגש מושם על ציון חגים משפחתיים כאלו, תוך שילובם האורגני במהלך יום העבודה. במאמר זה נבקש להציע לכם מספר רעיונות מקוריים לציון חג השבועות במקום העבודה, שעשויים להפוך את החג לאירוע שייזכר זמן רב.

רעיונות  נוספים לאירוע שבועות במשרדי החברה :

מוקדם בבוקר, טרם הגעת העובדים למקום העבודה, ימתין צוות "B & P" הלבוש בסרבלים כחולים ומגפי רפתנים. צוות הרפתנים יחלק לכל עובד שהגיע ליום עבודתו שי ביכורים קטן, הכולל שוקולד מובחר ופירות העונה, מתנת החברה. לעובדים החפצים בכך יחולקו זרי ראש שזורים בפרחים. לובי החברה יעוצב ברוח אווירת החג, בעזרת ערימה גבוהה של חבילות חציר, כדי חלב ענקיים ונוצצים ופרחים לבנים, וברקע יתנגנו להם שירי החג. השעה רק תשע בבוקר וכבר ישנה אווירת חג יוצאת דופן.

עובדי החברה יוזמנו מראש לארוחת בוקר משותפת בחדר האוכל או בחדר שיוקצה לכך מראש. החדר עצמו יהיה מעוצב באופן דומה ללובי החברה ועל השולחנות המעוצבים יונחו כלי הגשה בהירים על גבי מפות בגווני אדמה. באירוע חברה יש הנוהגים לבחור בהגשה עצמית של האוכל משולחנות קבועים. בכל מקרה, יש למקם שולחן או פינה מסוימת שיוקדשו למבחר לחמים. יש לעטר את השולחנות בשיבולים ובפרחים מיובשים. בארוחה, יוגשו מטעמים חלביים מתוצרת עצמית, אשר ישמרו על הסגנון הכפרי שבמקום. זה הזמן להציע את מגוון הגבינות העצום שקיים – גבינות למריחה, דלות שומן או עתירות שומן, לצד גבינות קשות ונהדרות, גבינת חלומי צרובה ושפע של ירקות.

ניתן לארגן  תחרות מאכלים חלביים בסגנון מאסטר שף/קרב סכינים . צוות ההנהלה ישפטו לפי הטעם את המאכל הטעים ביותר.  הפעילות דורשת הכנה מראש ושיתוף פעולה של העובדים. מומלץ לבחור נציג מכל מחלקה אשר יכין עוגה/מאפה/ שתייצג את מחלקתו בתחרות. צוות השופטים אשר עשוי להיות מורכב ממנהלי המחלקות, יטעם את המטעמים. כמובן שזהות המכינים והמחלקה אליה הוא משתייך נשמרת בסוד בזמן התחרות. כל מתכון מקבל ניקוד על מראה, טעם ומרקם. ניתן להוסיף קריטריונים נוספים לניקוד, כיד הדמיון הטובה עליכם. המתכון שיקבל את מרב הניקוד, יזכה את מחלקתו בפרס חברתי משותף, דוגמת יום כיף בספא, ארוחת בוקר מחלקתית. מכין המתכון יזכה לפרס אישי הקשור לאווירת החג . יתר עובדי החברה יזכו ליהנות מהמטעמים שהוכנו.